Ventilatie

Kiezen voor de juiste ventilatie regio Ingelmunster is een lastige taak. EW Sabbe werkt alleen met ventilatiesystemen van topkwaliteit. U zit dus altijd goed.

Ventilatie is op zich vrij eenvoudig. Vervuilde binnenlucht wordt vervangen door verse buitenlucht. Vroeger gebeurde dat vanzelf langs kieren en spleten. Maar in moderne huizen is alles goed afgesloten en geïsoleerd.

Daarom heeft uw kwaliteitswoning ook nood aan hoogstaande ventilatie. Anders wordt de lucht ongezond en vochtig.

Systeem A

Natuurlijke ventilatie

Systeem B

Aanvoer van verse lucht met een ventilator.

Systeem C

Afvoer van vochtige lucht met een ventilator. Systeem C is luchtverversing van 'vochtige ruimtes' om damp te voorkomen. Vochtige ruimtes zijn onder andere keuken, badkamer, wasplaats en WC. Systeem C kan uitgebreid worden naar een healthsysteem, sensoren bepalen vanwaar welke ruimte geventileerd wordt.

Volledige installatie vanaf € 2.500,00!

Zuivere lucht voor wooncomfort

D-systemen hebben veel voordelen. De aanvoer van verse lucht en de afvoer van gebruikte lucht gebeurt volledig mechanisch door 2 ventilatoren. Er zijn geen roosters nodig. De verse lucht wordt aangezogen door ventielen.

De warmte van de afgezogen binnenlucht wordt afgegeven aan de verse lucht zodat er een bijna geen warmteverlies is.

Voor een uitstekende ventilatie van uw woning zijn de D-systemen een uitstekende keuze. Zowel de aanvoer als de afvoer van lucht gebeurt geautomatiseerd zodat de luchtkwaliteit binnenshuis altijd perfect is. Deze balansventilatie gebeurt in combinatie met een warmtewisselaar zodat u geen warmte meer verliest.

De voordelen van D-systemen zijn

  • Afvoer van vervuilde lucht
  • Aanvoer van zuivere lucht
  • Gecontroleerde luchtstroom
  • Geen verlies van warmte
  • Geen roosters nodig

Volledige installatie vanaf €3500!

Kies voor hernieuwbare energie en een lage factuur

Een E+-systeem maakt gebruik van een alternatieve warmtebron en een warmtepomp om de buitenlucht een aangename warmte te geven. De gewonnen warmte kan zowel voor sanitair water als verwarming gebruikt worden.

E+-systemen zijn ventilatiesystemen in combinatie met een warmtepomp. Ze verzekeren een optimale luchtkwaliteit zonder verlies van warmte. Sensoren detecteren onzuivere lucht of vochtigheid. Zo bent u zeker van gezonde lucht op de juiste temperatuur.

De voordelen van E+-systemen zijn

  • Toevoer van verse lucht
  • Doorvoer van lucht
  • Afvoer van vervuilde lucht
  • Verwarmend

E+-systemen zijn energiebesparend en voldoen aan de vereiste ‘Gebruik van Hernieuwbare Energie’ voor de hedendaagse nieuwbouwwoningen met lage temperatuurverwarming.

Volledige installatie is tijdelijk niet beschikbaar wegens het wegvallen van de leverancier.

Contact en offerte

Met de ventilatiesystemen van Davy Sabbe kiest u voor wooncomfort op een duurzame manier. Contacteer EW Sabbe voor al uw vragen over ventilatie of een vrijblijvende offerte.